Over peesletsel
Pezen zijn gemaakt van stevig bindweefsel die een spier en bot verbinden en zo een gewricht kunnen bewegen. Een peesletsel betekent dat de pees is doorgesneden of doorgescheurd en bijvoorbeeld een vinger niet meer kan buigen of strekken. Het is belangrijk om dit snel te herstellen. Via de Spoedeisende Hulp of via een verwijzing van uw huisarts kunt u hiervoor snel op onze polikliniek terecht.
Hoe gaat de behandeling?
De behandeling kan soms onder plaatselijke verdoving maar soms is een operatie op de dagbehandeling met een armverdoving of narcose nodig. De wond wordt groter gemaakt en de pees wordt gehecht. Afhankelijk van onder andere de plaats van het letsel wordt een nabehandeling bepaald. Dit kan met gips, spalk of verband. Het is voor een goed resultaat bijna altijd noodzakelijk dat een handtherapeut u in de herstelfase begeleidt.
Wat zijn de voordelen van een peesherstel behandeling?
Er is een goede kans is dat u de verloren functie geheel of gedeeltelijk terugkrijgt.
Zijn er bijwerkingen van een peesherstel behandeling?
Risico’s van een ingreep zijn een infectie, nabloeding, wondproblemen, zenuwschade etc. Belangrijk is om te weten dat de functie niet altijd voor 100% terugkomt omdat de vingergewrichten stijf worden of omdat er verklevingen ontstaan.
Wat is het resultaat?
Vaak kost herstel veel tijd, maanden tot een jaar. Er is soms nog extra operatie nodig.
Valt de behandeling binnen de verzekering?
De behandeling van hand- en polsklachten door onze specialisten wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft hiervoor wel een verwijzing van uw huisarts of specialist (Spoedeisende Hulp) nodig, met een digitale verwijzing wordt een afspraak automatisch ingepland.
Let op: Bij zorg die onder de basisverzekering valt, moet u eerst uw eigen risico opmaken.
Peesletsel
- Duur behandeling 1 - 2 uur
Bekijk voor en na foto's- Specialisten
Drs. S.P. Kamminga
Drs. E.A. van Amerongen
Dr. V. Sreetharan
Dr. P.Q. Ruhé