Over polsscopie
Een polsscopie is een kijkoperatie in het polsgewricht. Dit wordt gedaan om te onderzoeken wat er ín het polsgewricht wel of niet beschadigd is. Bijvoorbeeld ligamentjes (banden), kraakbeen (glad laagje in het gewricht) of het TFCC (soort meniscus in de pols). Het gaat dus meestal om diagnostiek. In sommige gevallen kan ook meteen een behandeling volgen.
Hoe gaat de behandeling?
De behandeling vindt plaats in dagbehandeling met een armverdoving of onder narcose. Uw arm wordt opgehangen in een stellage die het polsgewricht een beetje uit elkaar trekt. Hierdoor ontstaat voldoende ruimte zodat er een klein camera’tje naar binnen gebracht kan worden en het polsgewricht geïnspecteerd. Na de operatie worden de kleine wondjes met een hechtpleister bedekt en krijgt u een drukverband.
Wat zijn de voordelen van een polsscopie?
Soms lukt het niet om met alleen een röntgenfoto of scan met zekerheid te zeggen of er iets stuk is in de pols en waar de schade dan precies zit. Een polsscopie kan dan uitkomst bieden omdat er dan ín het gewricht gekeken kan worden. Soms is een scopie nodig voorafgaand aan een andere operatie.
Zijn er bijwerkingen van een polsscopie?
De bijwerkingen kunnen onder andere bestaan uit een infectie, nabloeding, wondproblemen, zenuwletsel of stijve pols.
Wat is het resultaat?
Na de operatie is het belangrijk dat u het verband na 24-48 uur verwijderd en de pols en vingers weer normaal gaat bewegen en gebruiken. De pols kan de eerste weken nog wat gevoelig zijn. U krijgt een poliklinische afspraak om de uitslagen van de polsscopie te bespreken.
Is de behandeling verzekerd?
De behandeling door onze specialisten wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft hiervoor wel een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.
Let op: Bij zorg die onder de basisverzekering valt, moet u eerst uw eigen risico opmaken.

Polsscopie
- Duur behandeling 30 minuten
Bekijk voor en na foto's- Specialisten
Drs. S.P. Kamminga
Drs. E.A. van Amerongen